Bloggersevent & de Havelaar Award voor Fairtrade Blogger 2013

Bloggersevent & de Havelaar Award voor Fairtrade Blogger 2013

Cover afbeelding voorBloggersevent & de Havelaar Award voor Fairtrade Blogger 2013

Wat was het leuk en inspirerend. Het fair & delicious bloggersevent op zaterdag 2 november. Een hele dag luisteren, praten, doen, proeven, fotograferen, schrijven en delen over eten. En ingrediënten, culinaire geschiedenis en fairtrade.

Over waar het woord peperduur vandaan komt, wat de 10 gouden regels zijn voor het maken van het delicious. tijdschrift, waarom Fairtrade Nederland zich met het Fairtrade keurmerk inzet voor eerlijke kansen voor boeren, culinair journalisten Nadia Zerouali en Merijn Tol zich zo verbonden voelen met de Arabische keuken, Teun van de Keuken’s inzet voor slaafvrije chocolade, het succes van Tony’s Chocolonely en wat de mannen van Mister Kitchen meemaakten op hun avontuurlijke reis naar Palestina op zoek naar Fairtrade amandelen.

Er werden wel heel persoonlijke chocoladerepen gemaakt en verrukkelijk gevulde speculaas.

Met al deze ingrediënten zijn de foodbloggers aan de slag te gaan. Om niet alleen deze dag te delen, maar ook om met hun blog kans te maken op de fair & delicious. ‘Havelaar Award’, een reis met Fairtrade Nederland en publicatie van het verslag van deze reis in delicious.

We zijn onder de indruk van de verhalen van de bloggers. Heel inspirerend om te zien hoe iedereen een eigen verhaal vertelt. Met fotografie, video en zelfs een online tijdschrift. Samen met delicious. hebben wij gewikt en gewogen en uiteindelijk gekeken naar de beste combinatie van beeld-vorm-tekst-inhoud-eigenheid. De winnaar is Maura met haar yellowlemontree blog. Zij gaat voor Fairtrade Nederland in 2014 op reis en zal haar verslag doen in delicious.

Met een groot compliment aan de andere bloggers voor hun enthousiasme en creativiteit. Lees ze hier allemaal.

Maura

Birgitta van Langeveld

Claire van den Heuvel

Justine Biesot

Marianne Snel

Floor

Marleen van Es

Sophie

Denise Kortlever

Ellen van Duijn

Lanna

Kyonne Leyser

Patricia van Heffen

Sanneke Jansen

Alexandra Schijf

Babette Geurtsen

Kee Huidekoper

Patrick Dost

Saskia Lelieveld