Bloemenafdeling PLUS stapt over op 100 procent Fairtrade rozen

Bloemenafdeling PLUS stapt over op 100 procent Fairtrade rozen

Cover afbeelding voorBloemenafdeling PLUS stapt over op 100 procent Fairtrade rozen

PLUS verruimt haar Fairtrade assortiment met rozen. Als enige supermarkt in Nederland gaat PLUS uitsluitend nog Fairtrade rozen verkopen in haar nieuwe bloemen- en plantenafdelingen.

Veel van de verkochte rozen in Nederland komen uit landen buiten Europa. De vraag overstijgt namelijk het Europese aanbod. PLUS betrekt haar Fairtrade rozen van bloemenkwekerijen in Kenia, Tanzania en Zimbabwe. Op deze kwekerijen krijgen de werknemers eerlijk betaald, waardoor ze kunnen werken aan een menswaardig bestaan. Bovendien is er aandacht voor goede arbeidsomstandigheden en het milieu. De Fairtrade premie wordt onder andere gebruikt voor het betalen van schoolgeld voor de kinderen van de werknemers en het verbeteren van hun woningen.

Beste Fairtrade supermarktketen

Op 1 november 2012, nog voor de overstap op Fairtrade rozen, werd PLUS door Milieudefensie al uitgeroepen tot beste Fairtrade en beste biologische supermarktketen van Nederland. Uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie is gebleken dat PLUS van alle retailers het grootste aanbod aan Fairtrade en biologische producten heeft. Gemiddeld zijn bij PLUS supermarkten 102 Fairtrade producten te vinden. Eind oktober verklaarde Stichting Max Havelaar al dat van alle retailers bij PLUS jaarlijks de meeste Fairtrade gecertificeerde producten over de kassaband gaan.

Succesvolle introductie bloemen- en plantenafdeling

PLUS is dit voorjaar gestart met een aparte bloemen- en plantenafdeling in een deel van de supermarkten. En niet zonder succes: een paar maanden later bereikte PLUS al een plaats in de top vijf bij de uitverkiezing van de Bloemensupermarkt van het Jaar 2012. Alle bloemen en planten zijn rechtstreeks afkomstig van kwekers. Op het complete assortiment geeft PLUS een kwaliteitsgarantie af van ten minste zeven dagen.

Verkrijgbaarheid

Vanaf week 45 zijn de Fairtrade rozen verkrijgbaar in ruim 65 PLUS supermarkten. Een overzicht van deze supermarkten is te vinden op www.plus.nl/fairtraderozen. De rozen met een lengte van 50 cm zijn er in de kleuren wit, roze, oranje, rood, cerise en gevlamd; ook verkrijgbaar als gemengde bos (10 stuks voor 3,99 euro). De super sweethearts hebben een lengte van 40 cm (10 stuks voor 2,49 euro).

Bekijk het filmpje over Fairtrade rozen >>

Lees meer over PLUS en Fairtrade