Ben & Jerry’s lanceert eerste Non-Dairy Fairtrade smaken in Nederland

Ben & Jerry’s lanceert eerste Non-Dairy Fairtrade smaken in Nederland

Cover afbeelding voorBen & Jerry’s lanceert eerste Non-Dairy Fairtrade smaken in Nederland

 

Goed nieuws voor mensen die veganistisch of lactosevrij eten. Vanaf eind januari ligt 'Ben & Jerry’s Non-Dairy' in de Nederlandse winkels. Binnenkort kunnen alle fans genieten van een Fairrukkelijke pint met de chunks & swirls waar Ben & Jerry’s zo bekend om staat. Maar dan in een vegan en Fairtrade gecertificeerd, van amandelmelk gemaakt ijsje. 

Chunks? Check! Swirls? Check! Non-Dairy? Check.

“Onze fans hebben ons uitgedaagd om zuivelvrij ijs te maken en dat hebben we gedaan. Maar een Non-Dairy smaak creëren die aan de verwachtingen van onze fans voldeed, was nogal een uitdaging", zegt Ben & Jerry’s Flavour Guru, Eric Fredette. “Het heeft ons maanden gekost om alleen al de amandelbasis goed te krijgen, voordat we ook maar konden beginnen aan de chunks. Maar, vol genoegen kunnen we bevestigen dat het lange wachten bijna voorbij is. Lepels in de aanslag!”

Het nieuwe assortiment bestaat uit twee verschillende smaken. Ten eerste is er Non-Dairy Chocolate Fudge Brownie: Onweerstaanbaar lekker Non-Dairy chocoladeijs op basis van amandelmelk met brownies. De brownies voor dit ijs komen uit de Greyston Bakery in Yonkers, New York, waar het bakken van brownies sinds 1988 deel uitmaakt van hun missie om banen en trainingen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen, ongeacht hun achtergrond en (werk)verleden. Deze smaak bevat Greyston’s vegan brownies die net zo lekker zijn als altijd.

Daarnaast is er Non-Dairy Chunky Monkey: Een heerlijke smaak, die lijkt op de klassieke Chunky Monkey… alleen dan op basis van amandelmelk in plaats van koemelk.  Non-Dairy bananenijs met choco chunks & walnoten – you’ll go bananas!

De nieuwe Non-Dairy smaken van Ben & Jerry's zijn de eerste Non-Dairy Fairtrade gecertificeerde ijssmaken in Nederland. Ben & Jerry’s Non-Dairy stroomt langzaam de winkels in. Check voor de exacte locaties de Non-Dairy store locator op de website van Ben & Jerry’s.