Alle cacao in Action huismerkchocolade Fairtrade gecertificeerd in 2023

Alle cacao in Action huismerkchocolade Fairtrade gecertificeerd in 2023

Fairtrade cacao Action
Action gaat een partnerschap met Fairtrade aan om al haar eigen merk chocolade te verduurzamen. Voor het eind van 2023 draagt alle eigen merk chocolade het Fairtrade keurmerk.

Meer inkomen voor cacaoboeren

Bij Fairtrade staat het belang van de cacaoboeren voorop. Fairtrade onderscheidt zich met een minimumprijs en premie, waardoor cacaoboeren hun werk- en leefomstandigheden kunnen verbeteren. Uit recent onderzoek blijkt dat Fairtrade cacaoboeren meer geld overhouden om te besteden aan bijvoorbeeld onderwijs en gezondheidszorg dan niet-Fairtrade boeren. Deze studie geeft bovendien aan dat er sprake is van een hogere levenskwaliteit door de Fairtrade certificering. Cacaoboeren hebben hogere opbrengsten per hectare en hebben een sterkere onderhandelingspositie door betere toegang tot productiemiddelen, technologie en agrarische trainingen. 

“Het commitment van Action om samen met Fairtrade te werken aan een beter inkomen voor cacaoboeren is een geweldige maar ook noodzakelijke stap. De prijs van cacao in West-Afrika staat al jaren onder druk en miljoenen cacaoboeren zijn hier de dupe van. Inmiddels zien we dat steeds meer retailers en merken kiezen voor Fairtrade cacao en groeit de categorie jaarlijks met dubbele cijfers. Ook Action laat hiermee het goede voorbeeld zien dat de lat omhoog moet in de industrie”, aldus Peter d’Angremond, directeur Fairtrade Nederland.

Sander van der Laan, CEO van Action: “Als snel groeiende Europese retailer hebben wij de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de cacao die voor onze chocoladeproducten wordt gebruikt, afkomstig is van verantwoorde bronnen. Daarom geven wij ons commitment aan onze klanten en Fairtrade, dat op korte termijn alle chocoladeproducten van onze eigen merken Fairtrade gecertificeerd zijn. Zo maken wij duurzame chocolade voor iedereen toegankelijk en betaalbaar”.

Uitgebreid huismerk chocolade assortiment

Het huismerk chocoladeassortiment van Action bestaat uit zo’n 50 verschillende artikelen waaronder ook seizoenproducten die rondom Pasen en de feestmaand december worden verkocht.