ALDI kiest voor Fairtrade

ALDI kiest voor Fairtrade

ALDI start dit najaar met de verkoop van een breed assortiment van Fairtrade gecertificeerde producten onder ALDI’s internationale merk FAIR. De keuze voor Fairtrade past in het duurzaamheidsbeleid van ALDI waarin Fairtrade en biologisch een belangrijke rol spelen. De eerste Fairtrade producten stromen nu de winkels in, te weten Fairtrade biologische bananen, Fairtrade chocolade en Fairtrade honing. De komende maanden breidt ALDI haar Fairtrade aanbod steeds verder uit. Door deze stap zijn Fairtrade producten nu bij alle supermarkten in Nederland verkrijgbaar.

De samenwerking tussen ALDI en Stichting Max Havelaar zal ook zichtbaar zijn tijdens komende Fairtrade Week, van 24 oktober t/m 1 november 2015. In deze week breidt ALDI haar reguliere Fairtrade assortiment tijdelijk uit met een aanbod van diverse in-out Fairtrade gecertificeerde producten zoals koekjes, pindakaas, snoep, pure chocoladepasta, bedtextiel en baby rompertjes van biologische Fairtrade katoen.

Veelzijdigheid

“Het is fantastisch dat ook ALDI nu kiest voor Fairtrade. Hiermee maakt ALDI het consumenten nog makkelijker om eerlijke producten te kopen. Daardoor kunnen meer boeren en werknemers in ontwikkelingslanden zelf werken aan de verbetering van hun situatie”, aldus Peter d’Angremond, directeur Stichting Max Havelaar. “Wat me bovendien aanspreekt is de veelzijdigheid van het Fairtrade assortiment bij ALDI, van koffie tot bananen, thee tot chocolade en zelfs honing en een notenmelange.”

“Als grote internationale onderneming hebben onze dagelijkse beslissingen invloed op de gehele productieketen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden en de bescherming van het milieu en natuurlijke hulpbronnen. Wij zijn trots op het brede aanbod Fairtrade producten in ons assortiment. Onze klanten kunnen vanaf nu door de aankoop van een FAIR product bij ALDI ervoor zorgen dat boerenorganisaties in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen. Daarmee dragen we met elkaar bij aan een eerlijke toekomst”, aldus ALDI.