Albert Heijn neemt sappen Fair Trade Original op in assortiment

Albert Heijn neemt sappen Fair Trade Original op in assortiment

Cover afbeelding voorAlbert Heijn neemt sappen Fair Trade Original op in assortiment

Albert Heijn neemt de drie vruchtensappen van Fair Trade Original op in het assortiment. Tropisch sap, Sinaasappelsap en Appelsap met lemon & lime, ze staan met ingang van mei in ruim 600 winkels van Albert Heijn. Behalve voor alle consumenten die houden van heerlijk, eerlijk vruchtensap, is dat ook zonnig nieuws voor de fruitboeren die de ananassen, mango’s, bananen, sinaasappels en appels voor deze sappen verbouwen. De sappen zijn ook verkrijgbaar bij Boni, Deen, Jumbo, Hoogvliet, Marqt, MCD, Plus, in de Wereldwinkel en bij Waar.

De vruchten voor de sappen groeien over de hele wereld: Ghana en Zuid-Afrika tot Brazilië, Ecuador, Thailand en India. Bij elke producent wordt druk gewerkt aan ontwikkelingen die de boeren sterker maken. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld zette Fair Trade Original cursussen op om de appelplukkers mondiger te maken zodat ze kunnen meepraten over kwesties die spelen op de boerderij. De ananas- en mangoboeren in Thailand krijgen begeleiding bij hun productie en hebben onder andere geleerd om hun planning beter af te stemmen op de vraag, zodat hun oogst meer oplevert. In Brazilië investeren de sinaasappel coöperaties in scholing van de leden en hun kinderen.

Over Fair Trade Original

Fair Trade Original is het merk van de eerlijke producten. Het assortiment is breed en bestaat onder meer uit eerlijke koffie, thee, ontbijtproducten, vruchtensap en kookproducten zoals rijst, currypasta, kokosmelk en woksauzen. De organisatie heeft een ideële doelstelling: ze verkoopt fairtrade producten met als doel de positie van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te versterken en bij te dragen aan een beter bestaan voor de mensen die de producten maken. Fair Trade Original combineert haar handel met ontwikkelingsprogramma’s die kansen creëren voor boeren. Fair Trade Original is een stichting zonder winstoogmerk, opgericht in 1959 en gevestigd in Culemborg.