HomeNieuwsAgroFair betaalt vrijwillige Covid-19 compensatiepremie aan haar bananentelers

AgroFair betaalt vrijwillige Covid-19 compensatiepremie aan haar bananentelers

Veel boeren in ontwikkelingslanden hebben het moeilijk door de de Covid-19 pandemie. Als reactie hierop heeft AgroFair besloten om $0,05 per doos bananen extra te betalen aan bananenboeren, als een vrijwillige bijdrage voor de onverwachte kosten waar ze voor komen te staan.

“Dit is natuurlijk een gebaar dat niet alle kosten kan compenseren om nog maar niet te spreken van moeilijke situaties en soms treurige gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Maar dankzij de voortdurende inspanningen van onze producenten om te leveren, zijn we in staat geweest om aan de vraag van onze klanten te voldoen. In veel Europese landen is de verkoop van voedingsproducten in winkels toegenomen en bananen vormen daarop geen uitzondering. Dit is een goede manier om solidariteit te tonen met onze producenten door te delen in de waardeketen.” – AgroFair

AgroFair is producent en importeur van duurzaam, Fairtrade en biologisch vers fruit. In 1996 lanceerde AgroFair de eerste Fairtrade banaan ter wereld! Het bedrijf is ook deels eigendom van leveranciers, waardoor coöperaties van bananenboeren en arbeiders deel kunnen nemen aan de besluitvorming en aan de toegevoegde waarde van het bedrijf.