25% van de koffiedrinkers wil natuurvriendelijk geproduceerde Fairtrade koffie

25% van de koffiedrinkers wil natuurvriendelijk geproduceerde Fairtrade koffie

Cover afbeelding voor25% van de koffiedrinkers wil natuurvriendelijk geproduceerde Fairtrade koffie

Een op de vier Nederlandse koffiedrinkers heeft een voorkeur voor Fairtrade koffie die ook natuurvriendelijk is. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Peil.nl onder bijna 4.500 Nederlanders, in opdracht van Puro Koffie. Nog eens 36% is misschien eerder geneigd om te kiezen voor een koffiemerk dat zowel Fairtrade als milieuvriendelijk is. Puro Koffie haakt hierop in door in samenwerking met Natuurmonumenten voor elke nieuwe klant een boom te planten.

Bij Fairtrade koffie wordt aan de bonenkwekers een gegarandeerde minimum prijs betaald. Dat geeft de koffieboeren financiele zekerheid. Koffie mag ook ‘natuurvriendelijk’ worden genoemd als er door de koffieproducent maatregelen worden genomen die de natuur ten goede komen, zoals het beschermen van bossen of het planten van bomen. Puro Koffie heeft op dit gebied een voortrekkersrol.

“Puro Koffie is het groenste koffiemerk. Onze missie is samen te vatten in drie woorden: People, Planet en Pleasure”, zegt Koen van Zon, directeur van Puro Koffie. “Wij betalen de koffieboeren een eerlijke prijs voor de bonen. We hebben nu al 7.381 voetbalvelden regenwoud beschermd in Zuid-Amerika. Natuurlijk zorgen we ook voor de lekkerste koffie.”

In Nederland is Puro Koffie de samenwerking aangegaan met Natuurmonumenten: voor elke nieuwe klant wordt een boom geplant. “Wij zijn blij met deze samenwerking. Puro Koffie levert een concrete bijdrage aan een groenere en duurzamere wereld“, zegt Wim Niemeyer, boswachter van Natuurmonumenten. “De nieuw geplante bomen zijn daar een tastbaar bewijs van.” Het doel is om 2000 nieuwe bomen te planten. Om dat doel te bereiken heeft Puro Koffie zich versterkt met ex-voetballer Andy van der Meijde, die vanaf vandaag als barista aan de slag gaat.

Over Puro Koffie

Puro Koffie heeft sinds haar introductie in 2005 het Fairtrade-keurmerk en werkt samen met World Land Trust en Natuurmonumenten aan het beschermen en planten van bossen. Zo kan Puro Koffie niet alleen het puurste maar ook het lekkerste kopje koffie serveren.

www.purokoffie.nl

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 735.000 leden en donateurs en 150.000 kinderen die lid zijn van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken, waarvan Natuurmonumenten er 1700 beschermt en onderhoudt. 500 bouwwerken bezitten een monumentale status.

www.natuurmonumenten.nl/doe-mee/boomplantdag