Sluiten

Katoen partners

Een groot applaus voor alle bedrijven en mensen die samen met ons de katoenwereld eerlijker maken! Deze bedrijven kiezen al voor Fairtrade katoen. Ook jij kunt een rol spelen door Fairtrade katoen te kopen en onze missie te delen.
Fill 1

een aantal van onze vrienden vertellen jullie graag meer!

Yumeko

Yumeko maakt de hoogste kwaliteit beddengoed en badgoed van verantwoorde materialen, geproduceerd op de meest duurzame en ethisch verantwoorde manier tegen een eerlijke prijs – voor iedereen. 

Wat wil je andere bedrijven meegeven?
“Begin direct, kijk bijvoorbeeld voor je eerstvolgende order of voor één productgroep wat er mogelijk is op het gebied van Fairtrade katoen. Begin klein en schaal dan op. Hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe groter de positieve impact is die we kunnen maken. Op dit moment is slechts 0,7% van alle wereldwijd geproduceerde katoen gecertificeerd door Fairtrade. Wanneer andere bedrijven zich aansluiten kunnen we samen dat getal omhoog brengen. ”  

Yumeko

Fair & Co

Fair & Co en hun fabriek ‘The Rajlakshmi Cotton Mills’ (RCM) bieden 100% Organic-Cotton producten aan door de gehele keten. Deze zijn zowel biologisch (Global Organic Textile Standard dan wel Fairtrade gecertificeerd. 

Wat brengt Fairtrade jullie?
“Fairtrade is de overtreffende trap naar volledige transparantie en certificering, welke bijdraagt aan mens en milieu. Dat is wat we allemaal willen toch?!”

Fair & Co

Kayori

Kayori staat voor een bewuste levensstijl zonder compromissen. Het heeft ons geïnspireerd om duurzame, verantwoorde producten te maken waar je iedere dag weer van kunt genieten. Bewustzijn is ons uitgangspunt, kwaliteit in plaats van kwantiteit. Wij genieten van de pure producten die we maken, met passie voor het productieproces en met oog voor detail.

Waarom kiezen jullie voor Fairtrade katoen? 
“Wij kiezen voor Fairtrade katoen omdat we naast de kwaliteit van het product, erg veel waarde hechten aan de omstandigheden waarin de producten vervaardigd zijn. Wij vinden het hierin erg belangrijk dat de hele keten een eerlijke prijs voor haar aandeel in het proces ontvangt.”  

Kayori

Cottover

Cottover is gecertificeerd met erkende labels die allemaal streven naar verbetering van het milieu, eerlijke handel en armoedebestrijding. 

Wat brengt Fairtrade jullie?
“Fairtrade is gekend bij iedereen in tegenstelling tot andere labels, dat alleen al is voor ons een meerwaarde. Maar belangrijker is waarvoor Fairtrade staat. Ook dat is bij de meeste mensen goed bekend: eerlijke handel en dat in het land van oorsprong zodat duurzame productie gegarandeerd blijft.”

Cottover

With a touch of Rose

With a touch of Rose heeft producten voor baby’s en kleine kinderen. Daarnaast kunnen zij voor andere bedrijven eerlijke en duurzame textiel produceren. Denk hierbij aan promotieartikelen of producten onder eigen label.  

Waarom kiezen jullie voor Fairtrade katoen?
“Fairtrade katoen was de start van alles. Bij With a touch of Rose vinden wij het niet meer dan logisch dat als je gaat  produceren, je dat met respect voor mens en milieu doet. Goed ondernemerschap betekent dat je kiest voor de beste grondstoffen. Zeker als je dan begint met  producten voor kinderen. Voor je  kleintje wil je het allerbeste, dus dan wil je niet dat er kinderhandjes aan te pas zijn gekomen bij het maken van dit product.” 

With a touch of Rose

Dibella

Sinds 1986 staat Dibella in heel Europa als partner voor duurzaam textiel voor hotel, horeca en gezondheidszorg. Onze bedrijfsfilosofie is gebaseerd op eerlijkheid en openheid in samenwerking met onze klanten en partners – wat leidt tot langdurige en zeer betrouwbare relaties.

Wat wil je andere bedrijven meegeven?
“Ons voorbeeld laat zien: Fairtrade katoen maakt het verschil en maakt innovatieve oplossingen mogelijk voor onze biologische Fairtrade katoenboeren in India en voor bedrijfsmodellen in Europa. Ons bedrijfsmodel omvat nu een holistische kijk op onze acties: of het nu gaat om grondstoffen, productontwikkeling, duurzame consumptie of onze eigen bedrijfscultuur – onze waardeketen wordt op alle niveaus gewaardeerd.” 

 

Dibella

MultiGift

MultiGift relatiegeschenken BV is een internationale groothandel en importeur van relatiegeschenken en promotieartikelen. Bij MultiGift kan men kiezen voor Fairtrade katoenen tassen, maar ook voor Fairtrade in combinatie met ecologisch katoen.

Wat wil je andere bedrijven meegeven?
“Met de keuzemogelijkheid voor verschillende soorten katoen stimuleren we het bewustwordingsproces van ons zelf en onze klanten. We zien dat onze klanten, van klein tot groot, onze Fairtrade ambities waarderen. Het streven is daarom om ons assortiment Fairtrade katoenen artikelen steeds verder uit te breiden. Als we dat allemaal doen, dan wordt Fairtrade vanzelf de standaard, ook in de relatiegeschenken branche.” 

MultiGift

Greengiving

Greengiving is specialist in duurzame relatiegeschenken. Met veel enthousiasme zetten we ons dagelijks in om deze wereld een beetje duurzamer te maken. In ons assortiment vind je onder andere duurzame producten met een verhaal en geschenken die van milieuvriendelijke grondstoffen zijn gemaakt.

Wat brengt Fairtrade jullie?
Fairtrade maakt ons bewust van de impact die we kunnen maken. Graag geven we dat door aan onze klanten, die op hun beurt weer impact kunnen maken met hun duurzame relatiegeschenken.  

Greengiving

Bekijk dit ook!

Fill 1