Sluiten

Fairtrade op het werk

Op dit moment is er sprake van een krappe arbeidsmarkt. De vraag naar arbeid overtreft het aanbod. Werkgevers hebben veel vacatures die ze niet kunnen vullen. Daarnaast is het ook onwijs belangrijk om je huidige personeel te behouden. Kortom, de perfecte tijd om naar de mogelijkheden te kijken om een aantrekkelijke(re) werkgever te worden!

De Goede Koffie-Filter

Samen met met Solidaridad en MVO Nederland bundelen wij onze krachten voor de inkoop van goede koffie op het werk campagne. En nee, dan hebben we het niet over de smaak. Voor goede koffie ontvangen koffieboeren een prijs die een leefbaar inkomen mogelijk maakt. Zodat zij kunnen investeren in de toekomst van hun bedrijf en gezin. Wil je weten hoe dit bij jouw bedrijf zit? Dan kan je de goede koffie-filter test doen op goedekoffie.nl.

Hoe word je een nog aantrekkelijke(re) werkgever?

Steeds meer werknemers vinden duurzaamheid op de werkvloer belangrijk en zijn bewust op zoek naar mogelijkheden om voor een duurzaam bedrijf te kunnen werken. Dit brengt ons bij het thema ‘MVO’: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Fill 1
Check deze video!

Fairtrade@Work

Wil jij graag dat op jouw werk  maatschappelijk verantwoord, duurzaam en eerlijk wordt ingekocht? Daar helpen wij je graag bij! Er zijn héél veel Fairtrade producten hiervoor beschikbaar. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld jouw kopje koffie óf jouw katoenen bedrijfskleding eerlijk en duurzaam wordt ingekocht. 

En met de juiste persoon bedoelen we bijvoorbeeld de Facility Manager, Directeur, Office Manager, etc.

  • Verwijs haar/hem door naar de MVO risico checker, die inzicht geeft in de risico’s van het inkopen van  buitenlandse producten.  
  • Verwijs haar/hem door naar ons! Wij vertellen graag meer over het belang van maatschappelijk verantwoord inkopen voor verschillende productcategorieën.   

Vaak wordt voor de inkoop van bijvoorbeeld warme dranken een langetermijncontract afgesloten. Als je weet wanneer dit contract gaat vervallen, kan je op tijd aan de bel trekken om te zorgen dat het nieuwe contract eerlijke en duurzame producten omvat!  

Heb je op dit moment een vast contract? Check dan de   mogelijkheid om binnen je contract te switchen naar een duurzamere keuze. De meeste leveranciers hebben een brede portfolio! Maar je moet het dan wel even vragen.

  • Maakt jouw werkgever gebruik van aanbestedingen? Wij hebben vier eerlijke handelscriteria opgesteld die de inkoper kan overnemen in het aanbestedingsdocument. Zo simpel kan het zijn!  
  • Koopt jouw werkgever op een andere manier in? Kies dan gewoon voor Fairtrade producten. Deze zijn makkelijk verkrijgbaar bij veel leveranciers. Iedere groothandel heeft bijvoorbeeld wel Fairtrade koffie en thee in het assortiment! De producten zijn ook makkelijk te herkennen aan het volgende keurmerk of een afgeleide daarvan.  

Het is je gelukt! Je hebt geholpen om de wereld duurzamer & eerlijker te maken. Vertel dit door.

Meer weten over aanbestedingen? Dat kan hier!

Fill 1
Deze bedrijven kiezen al voor Fairtrade!

Gebruiken jullie Fairtrade producten op het werk?

Fill 1

 Of wil je meer informatie? Neem dan contact met Yme. Uiteraard staan we ook open voor toffe samenwerkingen en delen we graag onze content!