Sluiten

Fairtrade in aanbesteding

Fairtrade producten zijn er niet alleen voor thuisgebruik, maar ook volop voor gebruik buitenshuis. Steeds meer bedrijven, horeca, organisaties en instellingen zijn bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en het inkopen van duurzame producten. Kies bijvoorbeeld voor Fairtrade koffie op het werk.

Download hieronder onze flyer waarin je tips terugvindt voor in jouw aanbesteding.

Flyer eerlijke koffie en thee op het werk

Fairtrade producten

Naast koffie en thee zijn er legio andere producten (ingrediënten of grondstoffen) die hun oorsprong hebben in ontwikkelingslanden en op een eerlijke manier zijn verhandeld (herkenbaar aan het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk). Het assortiment varieert van koffie, thee, chocolade, cacao tot broodbeleg (ook verkrijgbaar in portieverpakkingen), suiker, sappen, zoetwaren, noten, rijst, tropisch fruit (waaronder bananen), bier, frisdranken, wijn, ijs, bloemen, (hotel)cosmetica maar ook katoen voor bijvoorbeeld uw bedrijfskleding, hotellinnen et cetera.

Kies Fairtrade

Door bijvoorbeeld te kiezen voor Fairtrade koffie, drinkt u niet alleen heerlijke koffie, maar draagt u ook daadwerkelijk bij aan duurzame ontwikkeling waardoor koffieboeren in ontwikkelingslanden kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.

Vraag naar Fairtrade producten

Vraag aan uw leverancier/groothandel/cateraar naar producten met het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk. Kunnen zij u niet helpen, neem dan contact op met Ester Pendavingh, Business Development Manager OOH, via telefoonnummer 0614587282 of pendavingh@maxhavelaar.nl.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen – Aanbestedingen/tenders

Fill 1

Werkt u met aanbestedingen en zou u graag de eerlijke handelsvoorwaarden willen verwerken in uw Programma van Eisen/ aanbestedingsleidraad bijvoorbeeld voor een aanbesteding van warme dranken (koffie, thee en cacao)? Download dan eens naar het volgende voorbeeld van het Provinciehuis in Utrecht.

Voorbeeld van het Provinciehuis in Utrecht