Kouakou Kouassi Florent

Kouakou Kouassi Florent

27 jaar, Ivoorkust
Fairtrade Friend Florent
“Tijdens de eerste training in het dorp werd gezegd dat iemand de boodschap naar de gemeenschap moet brengen. Ik wil graag degene zijn die dat doet om de levens van de kinderen hier te verbeteren.”

Hoe ben je jeugdleider geworden?

Ik heb mezelf aangemeld, samen met heel veel anderen. Er werd door de community gestemd en ik werd geselecteerd. Ik ben nu meer dan 4 jaar jeugdleider.

Wat heb je het meest geleerd in je rol als jeugdleider?

Ik heb veel geleerd van de Fairtrade training over kinderarbeid; wat zijn de werkomstandigheden waarin kinderen wél mogen bijdragen op het land en hoe je kinderen het beste kan beschermen.

Een kind beschermen; wat bedoel je daarmee?

Een kind beschermen betekent: dat bepaalde activiteiten / werk op het land niet is toegestaan; bijv. zwaar gewicht dragen is niet goed voor een kind. Natuurlijk begint het met dat kinderen naar school gaan. Ik ben zelf gelukkig ook altijd naar school geweest.

Fairtrade Friend Florent

Geloof jij dat de aanpak van ITAV werkt?

Het werkt nu wel, maar het heeft even geduurd voordat de ouders en community begrijpen wat het belang van kinderen naar school sturen is. Het begint met het neerzetten van een school zoals hier is gebeurd. Daar draagt, zoals hier in Mama N’goranko, het ITAV project heel veel aan bij.

Florent is daarnaast gekozen om een ‘scholarship’ te mogen doen. Wat betekent dat voor jou?

Ik ben super blij met de kans van Fairtrade om deze ‘scholarship’ te mogen doen. Ik ben heel leergierig en wil nog veel meer begrijpen. Ik heb geleerd hoe ik een goede kippenboer moet zijn, dit heb ik altijd al willen worden.

Wat is jouw droom?

Mijn droom is om een hele grote eigen kippenboerderij te hebben.

Vrienden

Als je deze scholarship niet gekregen zou hebben, hoe zou je jouw droom hebben bereikt?

Super moeilijk te beantwoorden, want ik heb zoveel geleerd via het programma, dat was mijzelf nooit gelukt. Ik ben Fairtrade super dankbaar om mijn droom mogelijk te maken.

Wat doe je voor je plezier in je eigen tijd?

Mijn passie zijn mijn kippen en ik wil mijn doel van een eigen boerderij bereiken. Dus ik werk heel veel. Maar soms, na het werk, speel ik voetbal of lees een boek.