Tips voor een duurzame Moederdag

Tips voor een duurzame Moederdag

Moederdag
Nog even en dan is het Moederdag. Laten we er dit jaar een duurzame en bewuste editie van maken! In deze corona tijd verdienen alle moeders een extra bijzondere Moederdag. Naast de dagelijkse dingen, zijn de meeste moeders namelijk druk met werk, staan ze voor hun eigen thuisklas, is het ineens elke dag bakdag en zorgen ze voor anderen. Geen inspiratie? We’ve got you! Met deze tips maak jij moeders vast blij.
Moeders met kinderen

Het meest klassieke Moederdagcadeau is een ontbijtje op bed. Kies deze Moederdag voor een bewust ontbijt. Fairtrade koffie, thee, sap, chocolade hagelslag, jam en honing. Deze week zetten veel supermarkten hun Fairtrade producten in het zonnetje. En wees gerust, als een Fairtrade product in de aanbieding is, gaat dit niet ten koste van het inkomen van de boer of werknemer.

Wie wordt er nou niet blij van bloemen? Koop een Fairtrade bloemetje en doe er wat lekkere Fairtrade chocola bij. Daar scoor je zeker punten mee, gokken wij. Deze week zijn er Fairtrade rozen bij Deen en PLUS in de aanbieding. En op dit moment heeft de bloemensector het zwaar. Dus met dit cadeau scoor je dubbel punten!

Maar voor een origineel Moederdagcadeau, kun je ook iets uit de Wereldwinkel kopen. Zij hebben bijzondere schalen, vazen, beelden en sieraden. Maar ook kleine cadeautjes zoals gelukspoppetjes.

Veel werknemers en boeren in ontwikkelingslanden zijn ook moeder. Zij hebben het op dit moment erg zwaar. Zij maken zich (net als ons) grote zorgen over hun inkomen en om hun gezondheid en die van hun kinderen. Extra zorgelijk is dat in die landen het sociale vangnet en de medische zorg veel minder goed geregeld zijn of soms zelfs afwezig zijn. Daarom is het zo belangrijk om deze mensen te helpen. Niet alleen tijdens Moederdag, maar het hele jaar door. Koop Fairtrade, juist nu.

Winactie Yumeko en Fairtrade Original badjassen

Hieronder vind je nog een aantal creatieve ideeën

DIY Cadeautjes

Fairtrade cadeautjes

Activiteiten

  • Macarons bakken, met Fairtrade suiker, cacao, koffie en banaan.
  • High wine (voor de 18+ onder ons)
  • Spa dagje thuis met Fairtrade verzorgingsproducten
Moederdagcadeau: bloemen, tassen, wijn,