Fairtrade tijdens kerst

Fairtrade tijdens kerst

Cover afbeelding voorFairtrade tijdens kerst

 

Geschreven door Meike Riemens, Marketing & Communications

De kerstboom staat al in de kamer en de lampjes hangen  buiten, we komen steeds meer in de kerstsfeer. En daar horen natuurlijk ook cadeautjes bij! Heb je nog inspiratie nodig? Wij hebben een aantal Fairtrade cadeautjes voor je op een rij gezet, waar je familie en vrienden zeker mee kan verrassen!

Fairtrade kerstster

Bij PLUS en DEEN kan je deze kerst Fairtrade kerststerren krijgen. Want wat hoort er nou naast de kerstboom nog meer bij kerst? Juist, de kerstster! Deze kerststerren komen van de kwekerij Wagagai uit Oeganda. Van elke verkochte Fairtrade Kerstster gaat een klein bedrag in een speciaal fonds, waaruit de bloemenkweker zijn werknemers aan het eind van dit jaar een extra bonus kan betalen. Dit extra inkomen is hard nodig om de levenskwaliteit van de medewerkers te verhogen.
Lees ons nieuwsbericht over de Fairtrade kerstster.

Brownies per Post

Iedereen houdt van brownies. En ze smaken natuurlijk net iets lekkerder als ze gemaakt zijn met Fairtrade cacao! Brownies per Post kiest voor chocolade met het Fairtrade keurmerk. Er is keuze uit verschillende smaken, van speculaas tot framboos. Of gewoon met extra veel chocolade!
Website van Brownies per Post

Boek: Wereldverbeteraars

Het boek Wereldverbeteraars van historicus Peter van Dam gaat over de geschiedenis van fairtrade. Deze geschiedenis voert ons best ver terug. Bovendien is bijzonder dat  de fairtrade beweging  in Nederland is begonnen. Dit boek is een leuk en informatief cadeautje voor de echte Fairtrade liefhebber.
Lees ons nieuwsbericht over de uitgave van het boek.
Boek kopen.

Eerlijke chocolade tijdens kerst

Sinterklaas is achter de rug en de chocoladeletters zijn in de winkels vervangen door chocolade kerstkransjes en ander lekkers. Een groot assortiment van Fairtrade kerstchocolade ligt in verschillende supermarkten. Wij hebben voor jou de Fairtrade feestchocolade op een rijtje gezet.

Tony’s chocoschaaf

Dat de repen van Tony’s Chocolonely geliefd zijn is bekend, maar wat nu als je Tony’s ook op je brood wil doen? Daarvoor is  de Chocoschaaf ontwikkeld. Al de lekkere smaken van Tony’s kun je nu ook schaven voor op de boterham, in de yoghurt of op je taart!
Website van Tony's.

Wijn en bier tijdens kerst

Bij het kerstdiner is een glas wijn of een biertje natuurlijk niet weg te denken. En ook hierbij is er volop keuze in Fairtrade. Zo ligt er wijn van Leeuwenburgh (uit Zuid-Afrika) bij Coop en heeft Fairtrade Original verschillende rode en witte wijnen die te koop zijn bij Jumbo. PLUS heeft verschillende wijnen van It’s a Fair trade (ook bij o.a. Coop, Hoogvliet, Emté en Poeisz) en PLUS huismerk in de winkel liggen. En bij Mitra zijn de net nieuwe wijnen van Génération 0 te koop.

Bieren van Mongozo dragen ook het Fairtrade keurmerk. Ingrediënten, recepten en drinkwijzen afkomstig uit uiteenlopende windstreken zoals Ghana, Sri Lanka, Indonesië, Costa Rica en Brazilië, zijn verenigd in de vijf verschillende smaken van Mongozo.

Kortom, ook in bier en wijn is er volop Fairtrade aanbod!