Sluiten

Bananenbrood

Jaja, er komt weer een bananenbrood voorbij. Maar het is een klassieker voor een reden en zeker leuk om mee te experimenteren als je wat extra tijd of té rijpe bananen over hebt. Deze versie van het bananenbrood is met kokos, ook wel; het bounty bananenbrood genoemd.

Recept voor 1 bounty bananenbrood:

Bereidingstijd: 90 minuten.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 el cacao
  • 100 gram kokosrasp of kokossnippers
  • 4 el honing
  • 2 el vloeibare kokosolie
  • 85 gram pure chocolade (80% cacao)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de bananen, eieren, kokosolie en honing in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacao, helft van de kokosrasp, bakpoeder en een snuf zout in de keukenmachine erbij en meng tot een glad beslag.
  3. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
  4. Zet de vorm in de oven en bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar.
  5. Haal het bananenbrood uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  6. Smelt ondertussen de chocolade in een kommetje boven kokend water, oftewel au bain-marie.
  7. Schenk de chocolade over de bovenkant van het bananenbrood. Bestrooi met de achtergehouden helft van de kokosrasp. Zet nog even 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.
  8. Nu issie klaar: eet smakelijk!

Dit recept is gecreëerd door Yellow Lemon Tree voor de Fairtrade Week 2020. Kijk hier voor meer informatie.